KEREMCEM/SANATÇI

Merhaba, Ben Keremcem. Ege Üniversitesi kayıtlarında arayanlar Kerem Cem Dürük olarak bulabilirler. İsmimin hikayesini, soyadımın anlamını bilenler bilir, bilmeyenlere de şimdi burada anlatmayayım. 1996 senesinde, üniversite sınavında kafadan attığım ve şans eseri doğru çıkan 3 soru sayesinde ilk tercihim olan Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girdim. Bütün arkadaşlarım 4 yıl sonra mezun olurken, ben hayalim olan müziğin peşinden koştuğum için 7 senede mezun olabildim. Fakülte kermeslerinin değişmez şarkıcısıydım. İlk şarkılarımı İktisat Fakültesi’nin bahçesinde besteledim. Ege’nin özgür ortamında geçirdiğim yıllar bana hayatımın en güzel anılarını ve en güzel arkadaşlarını kazandırdı. Klişe bir cümle gibi gelebilir size ama benimki gerçek, şanslıyım, okuldaki en yakın arkadaşlarım hala en yakınlarım. O iki elin parmağı sayıda arkadaş bu sene 25. yılımızı kutluyoruz. Hepsinin iyi işleri ve farklı kariyerleri var ama biz hiç kopmadık, kopmayı da düşünmüyoruz. Şunu bilin ki eğer EGE’liyseniz şanslısınız. Biliyorum, çünkü defalarca okulumdan kariyer günleri için davet aldım ve hepsine gururla katıldım. Tekrar girdiğim o kampüste öğrencileri her gördüğümde ilk düşüncem hep ne kadar şanslı olduklarıydı. Son sözüm, okuduğunuz bölüm ne olursa olsun, bunlar hayatınızın geri kalanında hep hatırlayacağınız yıllar olacak. Tabii ki terslikler, bazen başarısızlıklar olacak, özel hayatınızda, ülkenizde, dünyada öngöremediğiniz sıkıntılar olacak, hepimizin oldu. Farkındalığınız yüksek olsun ama bu olumsuzluklara gereğinden fazla değer yükleyip eğitim-öğretiminizin son aşamasını kendinize zehir etmeyin e mi?
Sevgiler…