Nesligül Sertdemir

•Değerli Mezunumuz merhaba, adınızı/soyadınızı ve okuduğunuz bölümü belirterek biraz kendinizden bahseder misiniz?
Nesligül Sertdemir, Edebiyat Fakültesi-Psikoloji, İİBF-İnsan Kaynakları ve İşletme Yüksek Lisans. Çok isteyerek tercih ettiğim Psikoloji bölümünde eğitimim devam ederken Endüstriyel Psikoloji kavramı ile tanıştım, bu alan beni oldukça heyecanlandırdı ve fayda sağlayabileceğimi düşündürdü. Kariyer hedefim aile işimizde çalışmaya başlamaktı, çalışmaya başlamadan önce İşletme alanında da kendimi geliştirmek ve donanımımı artırmak için İşletme ve İnsan Kaynakları YL programına devam ettim. Böylece farklı disiplinlerin kesişen noktalarını barındıran, beni çalışmak istediğim alan için hazırlayan, geliştiren, yetkinliklerimi artıran bir eğitim dönemim oldu.
Üniversite hayatınız boyunca sosyal aktiviteleriniz oldu mu? Size ne tür kazanımlar sağladığını düşünüyorsunuz?
Kampüste dans derslerine katılmak, kariyer günlerini, resim sergilerini ve konserleri takip etmek gibi keyifli sosyal aktivitelere katılma şansım oldu. İletişim, sosyalleşme, fikir paylaşımı gibi yönlerden oldukça faydalı ve geliştirici olduklarını düşünüyorum.
Tam olarak iş hayatınızda neler yapıyorsunuz? Birkaç örnekle açıklayabilir misiniz?
Aile işimiz olan bir sanayi kuruluşunda İK alanında çalışmaktayım.
Profesyonel iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda Ege’de okumanın etkilerini nasıl hissettiniz?
Ege’de okuduğumu söylemek içerisinde bulunduğum her sosyal ortamda gurur verici oldu. Her zaman bana kattıkları, Ege’nin kültürü kendini hissettirdi.
Ege Üniversitesi’yle bağlarınız nasıl devam ediyor?
Kütüphaneye öğrenciyken de çok giderdim. Mezun olduktan sonra da gitmekten keyif aldığım, herkese tavsiye ettiğim bir yerdir benim için. Ayrıca düzenlenen çeşitli sanat aktivitelerini de elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.
Şimdiye kadar olan tecrübeleriniz doğrultusunda bir Ege Üniversitesi mezunu olarak Ege Üniversitesi’nde okuyan ve okumayı düşünen öğrencilere önerileriniz nelerdir?”
Ege’li olmak için çok çalışmaya değeceğini bilmeleri, Ege’de okurken bu ayrıcalığın keyfini yaşamaları, eğitim-öğretim kadrosundan, sosyal imkanlardan mümkün olduğunca yararlanmaları. Ege’nin kültürünü özümsemele