Seçkin Tuncer Erdoğmuş/ Doğu İklimlendirme A.Ş.-Genel Müdür
Değerli Mezunumuz merhaba, isminizi ve okuduğunuz bölümü belirterek biraz kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba, Seçkin Tuncer Erdoğmuş, Eylül 1980 İzmir doğumluyum. İlköğretim ve Lise eğitimimi Manisa’da tamamladım. 1998 yılında girdiğim Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 2003 yılında mezun oldum. Mezun olduğum günden beri Doğu İklimlendirme A.Ş.’de satış, kalite, üretim, ar-ge ve yönetim pozisyonlarında çalıştım. 2014 yılından beri genel müdürlük görevini yürütüyorum. Evliyim, 1 kız çocuk babasıyım.
Üniversite hayatınız boyunca sosyal aktiviteleriniz oldu mu? Size ne tür kazanımlar sağladığını düşünüyorsunuz?
Makine mühendisliği, ders, proje, staj açısından çok ağır bir bölüm. Ancak iş hayatında sosyal ilişki becerileri de çok önemli bir unsur. Ben üniversite yıllarımda çeşitli STK’larda görev aldım. Bu STK’larda toplantı düzeni, iş takibi, delegasyon vb. becerileri kazanabildim. Öğrenci arkadaşlarıma da çevrelerini genişletebilecekleri, iletişim becerilerini arttırabilecekleri derneklerde, topluluklarda görev almalarını tavsiye ederim. Benim okuduğum zamanlarda Erasmus ve benzeri yurtdışı imkanları bu kadar yaygın değildi. Öğrenci arkadaşlarımın, bu tip yurtdışında eğitim olanaklarını hedeflemeleri tavsiye ederim. Bu sayede hem yurtdışı tecrübesi edinecekler, İngilizcelerini geliştirebilecekler ve sosyal ilişkilerini arttırabileceklerdir.
Tam olarak iş hayatınızda neler yapıyorsunuz? Birkaç örnekle açıklayabilir misiniz?
Sorumlu olduğum geniş bir alan var. Çalıştığım firmanın, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşabilmesi için çalışıyorum. Firmanın ürün gamındaki ürünlerin Türkiye ve İhracat pazarlarında satışının yapılması, gelecekte üretilmesi düşünülen ürünlerin Ar-ge departmanı ile bir plan içinde geliştirilmesi, Kalite hedeflerini gerçekleştirmek, üretim verimliliğini arttırmak ve yeni makine, tesis yatırımlarına karar vermek, başlıca görevlerimdir.
Profesyonel iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda Ege’de okumanın etkilerini nasıl hissettiniz?
Türkiye’nin en güzel şehrinde ve Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birinde okumak çok büyük bir şans. Mezun olduğumuz günden bugüne kadar neredeyse 20 yıl geçmiş olmasına rağmen birçok arkadaşımla iletişim halindeyim. İzmir’de ikamet eden arkadaşlarımla da her ay bir araya geliyoruz. Bazen bu buluşmalarımızı ailelerimizle de yapabiliyoruz. Bu dostlarımı okulum sayesinde kazandım. Bazı dostlarımla ticaret de yapıyoruz. Bu işin daha da keyifli bir boyutu. Bölümümüzden mezun arkadaşlarımın dünya çapında firmaların, çok önemli görevlerinde çalıştığını görüyorum ve bununla ayrıca gurur duyuyorum. Türkiye’de birçok Makine Mühendisliği eğitimi veren üniversite var. Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olarak bilgi, mühendislik yaklaşımı gibi konularda çok iyi bir seviyedeyiz.
Ege Üniversitesi’le bağlarınız nasıl devam ediyor?
İzmir’de yaşıyor olmamadan ötürü üniversitem ve hocalarımla bağım hiç kopmadı. Bölümümüzden hocalarımızı ve öğrenci arkadaşlarımızı fabrikamızda misafir etmekten her zaman mutlu olduk. Üniversiteden hocalarımızla Ar-ge projelerimizde Üniversite-Sanayi işbirlikleri gerçekleştirdik. Hocalarımızn referansı ile firmamıza katılan arkadaşlarımız da oldu. Ege Makine Mühendisliği mezunları ile çalışmak benim için her zaman bir keyif oldu.
Şimdiye kadar olan tecrübeleriniz doğrultusunda bir Ege Üniversitesi mezunu olarak Ege Üniversitesi’nde okuyan ve okumayı düşünen öğrencilere önerileriniz nelerdir?”
Okumayı düşünen arkadaşlar hiç düşünmeden bölümümüzü seçebilirler. Kendilerini iyi bir eğitim ve üst düzey imkanlara sahip bir üniversite bekliyor. Okuyan arkadaşlarım için ise önerim, İngilizce konuşma konusunda eksiklerini, üniversitede okudukları yıllar içinde gidermeleri. Üniversiteden mezun olmanızı geciktirse de iş hayatına girmeden önce İngilizce konusundaki eksiklerini tamamlamalarını, özellikle yurtdışında kurslara katılmalarını tavsiye ederim. Yapacakları bu yatırım, gelecekte iş hayatlarında kendilerine çok büyük avantaj sağlayacaktır.