Öznur ÖĞÜNÇLÜ
Ben Ege üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Tekstil Dokuma Opsiyonunu bitirdikten sonra aynı okulun Hazır Giyim Bölümünü de bitirdim. Yıl 1995-1999 arasıydı. 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme geçme şansınızı mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bende 2000 yılında Dikey Geçiş Sınavı sonucu Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliğine girdim Tekstil Mühendisliği tecrübem böyle başladı.
Sadece Mühendislik ya da Teknikerlik Mezuniyet Belgesi de yetmiyor iş hayatında… Hele ki Tekstil de kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. İngilizce Dil Yeterliliği bunun yanında diğer diller (Almanca, İspanyolca, İtalyanca) olmazsa olmazı Tekstil’in. İhracat çalışan firmada iseniz bilmeniz değil bu dilleri Ana diliniz kadar iyi konuşmanız sizi çok öne geçirecektir. Okul başlar başlamaz her yıl dil kursu, bütçeniz yeterli ise yurtdışında dil öğrenme en önemli hedeflerinizden biri olsun.
Ben Kalite konusunda uzmanlaştım. Kalite Yönetim Sistemi, Sosyal Uygunluk Denetimleri, Teknik Denetimler, ISO Belgelendirmesi vs. konularında çalıştım. Sizde kendiniz hangi konuda başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız o alana odaklanın. Detaylar, matematiksel hesaplamalar, performans hesaplamaları ilgi alanınız ise Üretim Planlama, Planlama Departmanları; moda, tasarım, seyahat ilginizi çekiyorsa Müşteri Temsilciliği, Pazarlama Departmanları – tabi yabancı dilinize güveniyorsanız; kalite, yönetim sistemleri, sistem kurma, analiz, detaylar ilginizi çekiyorsa Kalite Güvence Departmanında çalışabilirsiniz. Araştırmacı iseniz AR-GE, Laboratuvar Departmanları. Alan çok geniş. İplikten Konfeksiyon Ürününe kadar çok geniş bir alan. Sadece sizi ne mutlu eder, kendinizi nerede görmek istiyorsanız ona odaklanın ve o yolda ilerleyerek kendinizi geliştirin.
Ege Üniversitesi, Kampüs hayatının da tadını doya doya çıkarın. Okulu hemen bitireceğim diye acele etmeyin. Zamanı hem eğlenerek hem de kendinizi geliştirerek iyi değerlendirin. O yılların tadı hep damağınızda kalacak. O yüzden doya doya Ege Üniversitesi’nin Kampüsünü yaşayın.