Muharrem Timur /Çiftçi

•Değerli Mezunumuz merhaba, isminizi ve okuduğunuz bölümü belirterek biraz kendinizden bahseder misiniz?
İsmim Muharrem Timur Balıkesir de yaşıyorum ve okuduğum bölüm Tohumculuk teknolojisi
Üniversite hayatınız boyunca sosyal aktiviteleriniz oldu mu? Size ne tür kazanımlar sağladığını düşünüyorsunuz?
Evet oldu bir çok konuda tecrübe edindim bilgi sahibi oldum
Tam olarak iş hayatınızda neler yapıyorsunuz? Birkaç örnekle açıklayabilir misiniz?
Çiftçiyim, her günüm traktör üzerinde tarlada birşeyler yapmakla geçiyor arazide olmadığım gün sayılıdır ondada arıza tamir işlemleri vardır öylelikle boş kalmışımdır
Profesyonel iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda Ege’de okumanın etkilerini nasıl hissettiniz?
Ege Üniversitesi’le bağlarınız nasıl devam ediyor?
Bağlarımı koparmadım ve bunu yapmayı da düşünmüyorum oradaki hocalarım sadece 2 yıllık hocam olmayacak daha onlardan öğreneceğim çok bilgiler vardı okulum bitsede özel olarak hocalarıma branşlarına göre ve benim zorlandığım konulara göre onlara sorular soracağım bundan eminim ve yeri geldiğinde hiç bir sorum olmasa da hal hatır soracağım üzerimde her birinin emeği çok fazla gerçekten o 2 yılımı çok arayacağım şimdi bile çok özlüyorum bu güne kadar ilk okul, orta okul, lise buralardaki okul hayatımı özlemedim ve özleyeceğimi keşke diyeceğimi de sanmıyorum ama üniversitedeki okul hayatım bambaşka değerler ile dolu kesinlikle o günlerimi çok özleyip arayacağım ve o yüzden bağlarımı devam ettireceğim
Şimdiye kadar olan tecrübeleriniz doğrultusunda bir Ege Üniversitesi mezunu olarak Ege Üniversitesi’nde okuyan ve okumayı düşünen öğrencilere önerileriniz nelerdir?”
Öncelikle Ege üniversitesinde okuyan yada okumayı düşünen arkadaşlarıma diyeceğim üniversiteye gezmek, eğlenmek, yeni kızlar yada erkekler ile arkadaşlıklar kurup vakit geçirmek düşüncesi ile gelmeyin ve bu düşünceye sahipseniz bir an önce bu düşünceden vazgeçin bunları elbet yaparsınız ama asıl düşünceniz okumak ve ilerideki hayatınız olsun çünkü üniveriste son nokta buradan sonra gerçek bir hayatın içerisine atılacaksınız sorumluluklar olacak bu gün kimse kimseye hayrına para vermiyor yada senin kara kaşına kara gözüne hayran olupta al sana yüksek maaş yat evinde keyfince diyen yok çalışmakta zorunluyuz istediğimiz bir hayatı yada benzerini yaşamak istiyorsak bu okumaktan geçiyor. Üniversite okumayı ve tercihinde hangi üniversitede okusam diye düşünen arkadaşlarım sizlere Ege üniversitesini gerçekten tavsiye ediyorum okuduğunuz bölüm her ne olursa olsun diyeceğim sadece diplomanızdaki mezun olduğunuz okul bile çoğu şeyi değiştirebiliyor. Benim arkadaşlarıma buradan söyleyeceğim öneriler bu yönde onlara şimdiden başarılar diliyorum.