Fulden Nuray Küçükergin

•Değerli Mezunumuz merhaba, isminizi ve okuduğunuz bölümü belirterek biraz kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba. Ben . 2010 yılında Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Turist Rehberliği bölümünden mezun oldum.
Üniversite hayatınız boyunca sosyal aktiviteleriniz oldu mu? Size ne tür kazanımlar sağladığını düşünüyorsunuz?
Ana kampüsten uzak bir yerleşkede okumak her ne kadar öğrencinin kendini dışlanmış hissetmesine neden olsa da, Çeşme’de yürüttüğümüz okul içi ve dışı etkinliklerle sosyalleşme ihtiyacımızı bir nebze de olsa giderebiliyorduk. Örneğin 2007 ve sonrasındaki yıllarda okul ile düzenlemiş olduğumuz ve tüm üniversiteye açık olan EgeFest Çeşme etkinliği ile merkez kampüste okuyan öğrencilerle tanışma ve kaynaşma fırsatını yakaladık. Ayrıca bu etkinlik yönetim ve organizasyon yeteneklerimizin geliştirilebilmesi açısından çok faydalı oldu.
Tam olarak iş hayatınızda neler yapıyorsunuz? Birkaç örnekle açıklayabilir misiniz?
Mezun olduktan hemen sonra sektörde çalışmaya başladım. Zaten okul esnasında da her yaz istisnasız çalışmaya devam etmiştim. Böylelikle okuldan mezun olduğumda belli bir iş tecrübem mevcuttu. Ama bu durum sadece bana özgü değildi. Okuldaki öğrencilerin büyük bir çoğunluğu yaz aylarını çalışarak değerlendirirdi. Ben de bir süre sektörde devam ettikten sonra, akademik olarak ilerlemeye karar verdim. O dönem kendi okulumuzda lisansüstü program bulunmadığından Akdeniz Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimime başladım. Yüksek lisansa başladıktan kısa bir süre sonra da, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü için açılmış olan araştırma görevlisi ilanına başvurarak kazandım ve 9 senedir Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktayım.
Profesyonel iş hayatınızda ve sosyal hayatınızda Ege’de okumanın etkilerini nasıl hissettiniz?
Ben mezun olduktan 3 gün sonra Türkiye’nin en büyük zincir otellerinden birinde çalışmaya başladım. Bunu da bu otel grubunun okulumuza gelerek yaptığı seçmelerdeki görüşmelerimle gerçekleştirdim. Akademik iş hayatımda ise, Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki başarısı her daim kıvanç duymamı sağlamıştır.
Ege Üniversitesi’yle bağlarınız nasıl devam ediyor?
Mezun ofisinin kurulmuş olması üniversite mezunları ve kurum kültürünün oluşması açısından gerçekten çok önemli bir adım oldu. Ben de bu sayede üniversitem ile bağlarımı sağlamlaştırmış oldum.
Şimdiye kadar olan tecrübeleriniz doğrultusunda bir Ege Üniversitesi mezunu olarak Ege Üniversitesi’nde okuyan ve okumayı düşünen öğrencilere önerileriniz nelerdir?”
İster Ege Üniversitesi’nin ana kampüsünde ister farklı yerleşkelerdeki bölümleri olsun, Ege Üniversitesi ailesine katılmış olmak, hem keyifli ve dolu bir üniversite yaşantısı geçirmenizi hem de okul sonrası hayata donanımlı bir şekilde hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır.